Y’s Men´s Clubs initiativpris på kr. 5000 blev tirsdag aften overrakt til spejderne i Herlufsholm Gruppe, prisen blev givet for deres initiativ til at spise sammen på Symfonien den 5. november. 2019

Selve arrangementet, der varede 2 timer, blev afholdt i Symfoniens lokaler og med stor hjælp fra personalet og Spejderlederne. Der var ca. 80 deltagere til arrangementet.

Ud over fællesspisningen var der underholdning, musik, fællessange samt hyggelig dialog mellem spejdere og centerborgere. Spejderne benyttede lejligheden til at udlevere et aktivitetsmærke, som belønning for en række forudgående aktiviteter.
Spejderne fik efterfølgende mange positive tilbagemeldinger for arrangementet både fra deltagerne, lederne og den efterfølgende meget positive presseomtale. En af de værdier, som spejderne arbejder efter er “at gøre noget for at hjælpe andre”. Dette arrangement synes vi er et godt tiltag i spejdermæssig ånd.
På efterfølgende evalueringsmøde, blev det hurtigt konkluderet, at de gerne vil arbejde videre med denne type arrangementer, hvor spejderne, som er fra 6 år og opefter, også lærer at bidrage samfundsmæssigt.

Spejderne har derfor besluttet at invitere Centerborgerne med til at nyt arrangement i uge 17, formentlig tirsdag den 21. april. De vil holder arrangementet i KFUM-spejdernes lokaliteter i Ringstedgade, hvor de har en velegnet bålhytte til den del, der skal være udendørs. De tænder op i Grill og bålfadet, så der også bliver mulighed for snobrødsbagning m.v.

De har også en spejderhytte, der kan rumme ca. 100 deltagere og har derfor rammerne til at gennemføre endnu et fælles tiltag med Centerborgerne. Vi glæder os meget til at også at høre om dette arengement.

Præsident Jørn Frederiksen overrakte prisen til Lene Hansen og Finn Dybbøl på Y’s Mens Clubs klubmøde den 7. januar 2020